|
Svenskt Namn |
INCI namn |
Beskrivning |
|
JAP.PEPPARMYNTA* |
Mentha arvensis |
En uppfriskande,
stimulerande, klådstillande olja. Den japanska pepparmyntsoljan
innehåller mer mentol än andra arter och passar därför bra vid smärtande
muskler. |
|
JOJOBAOLJA* |
Simmondsia chinensis |
En halvfet, lätt
och milolja från jojobanöten. Tåls av de flesta. Mycket hållbar
olja. Jojobaoljan absorberas lätt, skyddar huden och ger en sammetslen
känsla. Naturlig solskyddsfaktor 4. |
|
Kajeput.* |
melaleuca
leucadendron. |
Eterisk olja, oljan
är antiseptisk och svamp dödande. Lindrar klåda, inflammationer
och värk. |
|
KAKAOSMÖR* |
Theobroma cacao |
Ger
mjukhet och skydd samt konsistens i hudvårdsprodukter |
|
Kaliumalun.* |
polassium
alum. |
Är en mineral.
Atiseptisk Alun antiperspirerande. Alun absorberas inte genom huden
(till skillnad från de aluminiumsalter som är vanliga i deodoranter). |
|
KAMFER* |
Cinnamomum camphora |
Eterisk olja. Har
bl.a värmande och stimulerande egenskaper. Bra före och efter muskelansträngning. |
|
KAMOMILL* |
Chamomilla matricaria |
Ört med rengörande
effekt. Sammandragande och lungnande effekt på känslig och irriterad
hud. Även en eterisk olja som har mycket goda hudvårdande egenskaper. |
|
KAMOMILLEXTRAKT* |
|
Se Extrakt. |
|
KARNAUBAVAX* |
Copermicia
cerifera |
Hårt vax från karnaubapalmens
blad. Har hög smälttemperatur, är hudvänlig och ogiftig. Ingår i
läppcerat så att det inte mjuknar vid hög värme. |
|
KAROTIN* |
Daucus
carrota, Simmondsia chinensis, Tocopherol |
Färgämne ur morötter,
blandat med jojobaolja. Ger naturlig färg åt huden. Karotinet välgörande
för trött och torr hud. Ingår i Biologica´s morotsolja tillsammans
med morotsextrakt. |
|
KOKOSFETT* |
Cocos nucifera |
Utvinns ur
odlade kokosnötter. Används för att ge mjukhet i olika produkter
eller som förtjockare i Massageoljor. |
| KRITA |
Chalk |
Fint
vitt pulver milt slipmedel, bildas av skal och liknande från
djur och växter. |
|
LAVENDEL
* |
Lavandula officinalis |
Används både som
ört och eterisk olja. Passar de flesta hudtyper och är mycket mild,
hudvänlig och hudstimulerande. |
| Laurylsulfat |
MIPA-Laureth
Sulfate |
En
tensid som framställs av vegetabiliska fetter. som kokos- och
palmkärnsfett. De är lätt nedbrytbara i naturen och
är förnyelsebara. Bra miljöval och godkänd av
Naturskyddsföreningen. |
| MAGNESIUMSTEARAT
E 572 |
Magnesium
Stearate |
Salt
framställt ur stearinsyra. Ett vitt, poröst pulver som gör
huden matt och ökar fästförmågan |
|
Mandarin* |
Citrus nobilis |
Mycket mild eterisk
olja, Lugnande |
|
MANDELOLJA* |
Prunus amygdalis |
Kallpressad medelfet
olja. En klassik behaglig hudolja för alla hudtyper. Den är mild,
icke irriterande som gör huden mjuk, len och smidig. |
|
MENTOL |
Mentha
arvensis |
Ämne som utvinns
ur kinesisk pepparmynta. Är uppfriskande, lite kylande på huden. |
|
MOROTSEXTRAKT* |
Daucus carrota,
Simmondsia chinensis |
Örtextrakt framtaget
med CO2 är rikt på karotin som omvandlas till A-vitamin. |